Over mij

Ik ben Henriëtte Zengerink, de vrouw achter FIHEZE. Ik woon in Apeldoorn, ben getrouwd met Ruud en samen hebben wij 5 kinderen en inmiddels 6 kleinkinderen.

Mijn hele leven ben ik werkzaam geweest in de financiële dienstverlening. Begonnen bij een assurantiekantoor als consultant om door te groeien naar hoofd binnendienst. Later maakte ik de overstap naar een verzekeringsmaatschappij en specialiseerde mij in de pensioenbranche.

De laatste 10 jaar kwam ik als accountmanager pensioenen regelmatig bij werkgevers en sprak daarbij ook met werknemers. Mijn ervaring is dat veel mensen geen idee hebben hoe hun pensioenplaatje eruitziet en welke mogelijkheden er zijn om eventueel eerder te kunnen stoppen met werken. Verzekeraars doen hun best om goede informatie te geven, maar het blijft voor de meeste mensen lastig om dit te kunnen lezen en te begrijpen.

Henriette Zengerink

— Financieel inzicht en overzicht

Het geven van financieel inzicht en overzicht, daar heb ik mijn werk van gemaakt. In 2019 heb ik de opleiding Leergang Federatie Financiële Planning met succes afgerond, waardoor ik je nog beter van dienst kan zijn. Ik ben in staat om jou een passend advies te geven waarmee je jouw wensen kunt realiseren. Lees hier wat mensen over mijn dienstverlening zeggen.

Waar krijg ik energie van?

Het raakt me als mensen niet op de hoogte zijn van de voordelen die ze kunnen krijgen en niet proactief geïnformeerd worden door hun bank of verzekeraar. De meeste energie krijg ik door mensen te helpen op financieel gebied. Hoe mooi is het als je de hele persoonlijke situatie van iemand kent en van daaruit het beste advies kunt geven?

Wie ben ik verder?

Gezondheid is niet vanzelfsprekend en daarom sport en beweeg ik vaak, natuurlijk ook omdat ik het erg leuk vind. Bij voorkeur buiten in de natuur, op de fiets of op de mountainbike. Ook golfen en wandelen doe ik graag. Daarnaast houden Ruud en ik van reizen, meestal korte trips. In 2018 hebben we voor het eerst een lange vakantie van 6 weken gehad en een prachtige rondreis door Argentinië gemaakt (de foto’s geven een mooie impressie van dit prachtige land). In 2023 hebben we een lange fietstocht gemaakt, vanuit huis naar La Ciotat in Frankrijk aan de Middellandse Zee.

Maatschappelijk betrokken

Kinderen gaan ons erg aan het hart. Een onbezorgde jeugd is helaas niet voor iedereen weggelegd. Daarom hebben wij in het verleden regelmatig kinderen via de Stichting Europa Kinderhulp in de zomer ontvangen en zijn wij tot 2020 weekendpleegouders geweest.

In 2020 heb ik me aangemeld als vrijwilliger bij SchuldHulpMaatje. Begeleiding in gedragsverandering en financiële zelfredzaamheid staat centraal en daar wil ik graag een bijdrage aan leveren.


“Ik vind het belangrijk dat iedereen bewust een financiële keuze kan maken.”

Wil jij financiële rust?

Neem contact met me op en ik plan graag een afspraak met je in.


    E-mailadres