OVERLIJDEN


Je denkt er liever niet over na wat er gebeurt bij het overlijden van jou of je partner. 

Toch is het goed om hier even bij stil te staan en te checken of alles goed geregeld is en wat de gevolgen zijn bij overlijden. Welke inkomensbronnen zijn er voor je nabestaanden?

Loon / uitkering

Heeft je partner een eigen inkomen? Gaat hierin iets wijzigen bijvoorbeeld omdat je partner meer of minder gaat werken?

Nabestaandenpensioen

Op mijnpensioenoverzicht.nl kun je zien of en zo ja, hoeveel pensioen je nabestaanden ontvangen na je overlijden. Let op! Bij wisseling van werkgever of als je je baan verliest, vervalt ook vaak het recht op nabestaandenpensioen.

Overlijdensrisicoverzekering

Heb je een hypotheek? Dan is ook vaak een overlijdensrisicoverzekering geregeld. Daarmee los je de hypotheek gedeeltelijk of geheel af.

ANW-uitkering

Als er kinderen zijn onder de 18 jaar of als je partner (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt is, is er mogelijk recht op een uitkering van de overheid. De hoogte hiervan is  afhankelijk van het inkomen van de partner. Meer informatie hierover kun je vinden op svb.nl.

Toeslagen / tegemoetkomingen

Doordat het totale inkomen lager wordt is er eventueel recht op (hogere) toeslagen. Bijvoorbeeld zorgtoeslag of een kindgebonden budget. Op belastingdienst.nl of nibud.nl lees je hier meer over.

Ben je benieuwd hoe het in jouw situatie is?
Neem contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Neem contact met me op en ik plan graag een afspraak met je in.


    E-mailadres